0

* Sjukhusdagen *

Så var då gårdagen här och en sjukhusdag för min del. Vid 07.00 steg jag in genom entrén, fastande och trött i ögat. Stegade först mot kirurgen då en venport skulle opereras in. Under lokalbedövning och inpackad i gröna dukar samt en del dukar uppspända över huvudet, kändes det som man var ute och tältade

Både jag och personalen hade roligt när de fick lyfta och kika in för att se så allt var bra med mig, och skicka några lugnade och värmande ord. Men allt gick bra, behövde inget lugnade eller mer lokalbedövning. Jag tyckte dock att det var lite obehagligt när det bökades och slets under huden (utan att det gjorde ont) både i hals och i bröstet, men efter en timme var allt på sin plats. Det bästa var när jag kom ut från operationssalen att få en efterlängtad kaffe tår och yougurt. Det satt riktigt fint.

Sedan var det att springa ner till röntgen för lite bilder på lungorna, sedan snabbt iväg till caféet och en andra frukost innan läkarbesöket 😊 och den smörgåsen samt kaffe var magiskt gott.

Sedan iväg upp till lungdagvården och läkarbesöket. Besöket blev positivt då min lungcancer inte hade blivit sämre, vilket är ett tecken på att jag svarar bra på behandlingen. Tyvärr hade de datastrul, så mina gamla röntgen bilder gick inte att få fram så läkaren kunde jämföra med dagens bilder. Men det hoppas jag att det ska fungera nästa gång, så man får veta om tumören krympt eller om det är sig likt. Vet ju att det är en obotligt cancer, men att få ett hum om hur länge man har kvar här på jorden skulle vara mycket lugnade för min själ. 
Här en bild på hur det ser ut efter att de varit inne och bökat, plastbandaget hoppas jag ska sitta kvar en vecka - så inga infektioner och skit tillkommer.